LIVE TEXT | Război în Ucraina. Zelenski a răspuns declarației Italiei pentru o soluție „politică” la război

LIVE TEXT | Război în Ucraina. Zelenski a răspuns declarației Italiei pentru o soluție „politică” la război

Ministrul italian al Apărării, Guido Crozetto, a spus că „alegerea politică” poate determina sfârşitul războiului din Ucraina, scrie agenția Unian.

Într-un interviu pentru ziarul Corriere della Sera, el a spus că situația a ajuns într-un impas. "Contraofensiva ucraineană, după cum unii dintre noi am presupus, s-a confruntat cu mai multe dificultăţi. Transeele ruseşti complică atacul. Prin urmare, aceasta poate fi o alegere politică care va determina sfârşitul conflictului", a adăugat Crosetto.

Rachete Ucraina FOTO: Shutterstock

Mykhailo Podolyak, consilierul șefului Oficiului Președintelui Ucrainei i-a răspuns pe Twitter. Potrivit acestuia, ministrul italian are dreptate când spune că analiza evenimentelor din prima linie indică necesitatea luării unei „decizii politice”.

„Această decizie este foarte simplă și binecunoscută: 1. Decizia de a debloca furnizarea de aviație către Ucraina, inclusiv aeronave F-16. 2. Decizia de deblocare a transferului de rachete cu rază lungă de acțiune. 3. Decizia de a spori furnizarea de sisteme moderne de apărare antirachetă și aeriană. Toate aceste decizii sunt cunoscute, dar principalul lucru este oportunitatea lor", a adăugat Podolyak.

UPDATE 23:09 Ucraina începe discuțiile cu SUA cu privire la garanțiile de securitate

Ucraina începe săptămâna aceasta un dialog cu Statele Unite cu privire la garanțiile de securitate pe care le poate obține până la aderarea la NATo, a transmis Andri Ermak, șeful de cabinet al președintelui Zelenski, citat de Reuters, scrie Agerpres. Detalii aici.

UPDATE 23:02 Forțe speciale ucrainene se antrenează în Marea Britanie pentru a elibera Crimeea înainte de Crăciun

Trupele britanice ar antrena o brigadă ucraineană de elită a forțelor speciale care intenționează să elibereze Crimeea înainte de Crăciun, scrie tabloidul britanic Sunday Express, citând surse militare britanice. Detalii aici.

UPDATE 22:10 Cele mai mortale 5 arme furnizate de Occident pe care Ucraina le folosește în contraofensiva împotriva Rusiei

Timp de luni de zile, Ucraina a implorat aliații să-i trimită arme avansate și vehicule blindate care să facă o mare diferență pe câmpul de luptă. Multe țări au livrat: Germania a trimis tancuri Leopard 2, SUA au furnizat sisteme de apărare antirachetă Patriot, iar Marea Britanie a oferit o escadrilă de tancuri Challenger 2. Detalii aici.

UPDATE 20:39 Zelenski declară că războiul ajunge pe teritoriul Rusiei. „Este un proces inevitabil şi absolut corect”

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a declarat duminică, într-o vizită la Ivano-Frankivsk, în vestul ţării, că războiul ajunge pe teritoriul Rusiei, în centrele sale simbolice şi în bazele sale militare, relatează AFP. Detalii aici.

UPDATE 19:28 Ucraina a adus din nou războiul adânc în Rusia, cu atacuri cu drone asupra Moscovei și a regiunilor de graniță

Mai multe drone ucrainene au avariat duminică două clădiri de birouri la câțiva kilometri de Kremlin și un complex de creștere a porcilor de la granița dintre cele două țări.

Atacurile, pe care Ucraina nu le-a recunoscut în conformitate cu politica sa de securitate, au reflectat un model de lovituri transfrontaliere mai frecvente și mai profunde pe care guvernul de la Kiev le-a lansat de la începutul contraofensivei împotriva forțelor ruse în iunie, potrivit Associated Press . Detalii aici

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat